Orgonavirágzás

Nem igazán tartozom azok közé az emberek közé, akik nagyon el lennének keseredve az évszakok, vagy akár az időjárás kellemetlenségei miatt. Gondolok itt a túl hidegre, a túl melegre, a hóra, az esőre, a napsütésre, a természet változásaira. Úgy vagyok ezzel a kérdéssel, hogy amin nem tudok változtatni, amire nem tudok hatással lenni, megpróbálok hozzá én alkalmazkodni. Tapasztalatból mondom, hogy lelki békénkre való tekintettel, sokkal jobban járunk így, mintha bosszankodnánk a természet elemei miatt.

Ennek ellenére vannak olyan hónapok, amiker jobban kedvelek, vannak olyan hónapok, amiket kevésbe. Ha ki kellene választani a kedvenc hónapomat, talán májusra szavaznék. Hogy miért? Egyszer azért, mert májusra már nagyon kellemessé válik az idő, így a természet is teljes pompájában csodálható meg. A fák már virágba borulnak, a lágy szárú növények szirmaikat bontogatják, a virágos kertek a szivárvány minden színében virulnak. A szabadban mindenhol érezni lehet a virágok kellemes illatát. Öröm ilyenkor kisebb-nagyobb sétákat tenni a környezetünkben.

Másodszor ebben a hónapban több jeles ünnep is van, aminek a megünneplésére számtalan lehetőségünk akad. Családon belül is ünneplünk, mert több születésnapos is van májusban a családtagok között. A majálisra baráti társasággal szoktunk kivonulni rendszeresen szabadtérre, ahol változatos programok szoktak ránk várni.

Na és itt van az anyák napja, ami az egyik legszebb ünnep az év folyamán, hiszen az édesanyák megünneplése mindig meghitt, szeretetteljes. Kicsik és nagyok készülnek a szülők, nagyszülők köszöntésére, ami az anyukákat, nagymamákat nagyon jó érzéssel tölti el.

Én mindig a kedvenc virágommal, a májusban nyíló orgonával köszöntöm édesanyámat. Így tettem az idén is. Szerettem volna megörökíteni édesanyámat az orgonaággal, de a Samsung telefonom kamerája nem működött.

Köszöntő után hívtam az Androidszerviz munkatársait, akik rövid időn belül kicserélték a meghibásodott alkatrészt.